Zaltbommel: wonen in een echte stad

De stad Zaltbommel is binnen de gemeente Zaltbommel de meest veelzijdige plaats. De grootste kern van de gemeente beschikt over een karakteristiek, eeuwenoud en authentiek centrum, waar terrassen en winkels te vinden zijn. De sfeervolle binnenstad is een mooie aanvulling op de culturele hoogtepunten die de ruim duizend jaar oude stad te bieden heeft. Met de beeldbepalende Martinus Nijhoffbrug, de Sint-Maartenskerk, de beroemde Bommelse Toren, de vele karakteristieke geveltjes in pittoreske straatjes, inclusief de ‘gootspoken’, de lommerrijke wallen, het Maarten van Rossumhuis en de Waterpoort; het zijn de kenmerken van een stad die kan bogen op een zeer rijke historie.

Bekende bommelaren
Het scheelde bovendien niet veel of Zaltbommel had internationale bekendheid genoten. Het geboortehuis van de gebroeders Philips, de wereldberoemde grondleggers van het Philipsconcern, is nog steeds aan de Markt te vinden. Ook andere beroemdheden wisten de weg naar Zaltbommel te  vinden. Franz Liszt en Karl Marx zijn de twee bekendste historische figuren die hun toevlucht zochten in de klassieke vestingstad.

Tegenwoordig heeft Zaltbommel, dat met zijn ligging aan de A2 ook gemakkelijk te bereiken is, enkele woonwijken met verschillende sferen. Een jonge, nog in aanbouw zijnde wijk, een wat oudere met nieuwe bebouwing, het oude centrum en een jaren ‘80 wijk. Alle gedeelten hebben zo hun eigen sfeer en met de voorhanden zijnde voorzieningen beschikt Zaltbommel over alles wat een stad ook daadwerkelijk een échte stad maakt.

Dat zijn nog eens voorzieningen!
In dat opzicht is de Gelderse plaats een verademing. Een bibliotheek, zwembad, veel horeca, meerdere supermarkten; kortom alles wat je nodig hebt, is in Zaltbommel te vinden. En zelfs op het gebied van onderwijs hoef je de stad niet uit. Er zijn zes basisscholen en met het Cambium College, dat over twee verschillende locaties beschikt, is het eveneens mogelijk om voortgezet onderwijs te volgen. Ideaal dus ook voor gezinnen met kinderen.

Daarnaast bruist het verenigingsleven in Zaltbommel. Diverse sportverenigingen, zoals een volleybalvereniging, een hockeyclub, een voetbalvereniging, een handbalvereniging en een basketbalclub zijn in de stad vertegenwoordigd en ook is het in de stad mogelijk om op verschillende plaatsen te fitnessen.

Het oude centrum van Zaltbommel trekt jaarlijks veel toeristen, die de culturele hoogstandjes graag met eigen ogen willen aanschouwen. En dat is niet zomaar. Ga er maar eens kijken! 

Ontdek het sfeervolle, authentieke en veelzijdige Zaltbommel!