Bruchem: een charmant dorpje


Bruchem ligt vlakbij de A2 en Zaltbommel. Hier kun je rustig en landelijk wonen, met alle voorzieningen op korte afstand. Met ongeveer 1830 inwoners is Bruchem een van de kleinere dorpen in de gemeente Zaltbommel. Er is een basisschool in Bruchem en voor het voorgezet onderwijs kun je terecht in Zaltbommel. Op dinsdagmorgen is er een kleine markt met een groente,- kaas,- en viskraam.

Bruchem ligt op een oude stroomrug die door het midden van de Bommelerwaard loopt en waarop ook Kerkwijk en Delwijnen zijn gelegen. Er zijn relatief veel oude herenboerderijen te vinden, vaak liggend op een verhoging.

Ook het witte kerkje van Bruchem (uit de 13e eeuw) en het prachtige Landgoed Groenhoven (uit de 19e eeuw) geven Bruchem haar charme. Het landgoed doet tegenwoordig dienst als restaurant en is ook een unieke locatie om te vergaderen of te trouwen.

De Rommelmarkt van Bruchem is traditiegetrouw één van de grootste markten in de regio. Deze gezellige jaarmarkt met diverse activiteiten trekt steevast duizenden bezoekers.