Rossum: ontdek de parel van de Bommelerwaard

Oké, het is op het eerste gezicht wellicht een wat ambitieuze omschrijving voor een dorp dat nog geen 3000 inwoners telt, maar het is toch algemeen bekend; Rossum is de parel van de Bommelerwaard. Het pittoreske dorp vormt een baken van rust in de nabijheid van Zaltbommel en de A2. Rossum is een prachtig landelijk gesitueerd dorp, dat als woonplaats ook aan alle hoognodige gemakken voldoet.

Met zijn ligging aan zowel de Waaldijk als de Maasdijk, is Rossum uniek in Nederland en ook wat betreft culturele hoogtepunten, is het dorp een ware trekpleister. Het slot van Rossum is alom bekend en door de rijke geschiedenis is het dorp zelf ook zeker de moeite waard.

Dat Rossum de parel van de Bommelerwaard wordt genoemd, komt voornamelijk tot uiting in de Slotselaan, de Burchtstraat en de Kerkstraat. Als je Rossum niet kent moet je daar even rondrijden, dan wordt vanzelf duidelijk waaraan dit dorp zijn naam te danken heeft.  Rossum is tegenwoordig een dorpje met opmerkelijk veel grote woonhuizen en boerderijen die vaak een lust voor het oog zijn.

Uniek, aan de Waal
Maar ook de ligging aan de Waal, met de mooie uiterwaarden, lange dijken met fraaie vergezichten maken Rossum meer dan de moeite waard. Vraag dat ook maar aan de vele fietstoeristen, die met volle teugen genieten van hun fietstochten over de dijken langs de rivier de Waal. Rossum biedt hen een ideale uitvalsbasis en ook in culinair opzicht is het aanbod er hoogstaand te noemen. Wat te denken van Restaurant ‘De Gouden Molen’, dat zich onderscheidt met producten uit de streek en ook nog eens beschikt over een terras dat uitzicht biedt op het water. Ook de naastgelegen bistro ‘In Petto’ mag niet worden vergeten.

Het voorzieningenpeil in Rossum is niet heel breed te noemen, maar wat je nodig hebt is er. Je woont er vooral in alle rust. Op een centrale plaat in Nederland, op korte afstand tot Zaltbommel, wat juist wél de stadse sfeer en een breed voorzieningenpeil biedt. Meerdere scholen, tal van verenigingen en een gezellige binnenstad zijn vanuit Rossum binnen tien minuten bereikbaar. Rossum. Een bijzonder fijn dorp om te wonen. 
Het summum in het Land van Maas en Waal.