Velddriel: landelijk wonen dichtbij alle faciliteiten

Wat Kerkdriel van ’s-Hertogenbosch is, is Velddriel van Kerkdriel. Liggend onder de rook van het grote dorp in de gemeente Maasdriel, is het in Velddriel heerlijk wonen. De meeste voorzieningen zijn in het naburig gelegen Kerkdriel immers binnen no-time bereikbaar. De hoofdplaats van de gemeente Maasdriel beschikt over een apotheek, een bakker, meerdere supermarkten, een drogisterij, een bank, een boekenwinkel en vele andere voorzieningen. Dat geeft Kerkdriel haar stadse allure mee. Ook het centrum met vele horecagelegenheid draagt bij aan de gezelligheid in het grote dorp. Vooral het Mgr. Zwijsenplein, dat het hart van Kerkdriel vormt, is een ideale plaats om bij één van de vele horecagelegenheden of terrasjes tot rust te komen. De gezelligheid en de sfeer vormen dan ook twee van de belangrijke pijlers binnen de Kerkdrielse gemeenschap.

Behalve dat, is ‘Delkant’, het nieuwe winkelcentrum, één van de redenen dat het ‘grote dorp’ extra populair is geworden bij Kerkdrielenaren en inwoners uit omliggende dorpen, zoals Alem, Hoenzadriel en Velddriel, dorpen die zelf nog altijd rust uitstralen.

Die combinatie maken Velddriel tot de perfecte woonplaats voor degenen die wel graag alle voorzieningen binnen handbereik hebben, maar ook de rust en dorpse signatuur op prijs stelt. Het voorzieningenpeil is er niet groot, maar met de Rooms Katholieke Deken Wehmeijer School beschikt Velddriel daarentegen wel over een (Brede) basisschool.

Het is een klein dorp waar iedereen elkaar kent en vooral tijdens de kermis en tijdens carnaval is die saamhorigheid sterk voelbaar. Vele inwoners uit ‘Schumersdurp’ leven het hele jaar toe naar carnaval en ook in dat opzicht is het sterke verband met Kerkdriel, dat in het oosten zelfs is vastgegroeid aan Velddriel, merkbaar.

Vanuit je tuin, de polder in!
Velddriel beschikt over tal van landelijke woningen, wat het dorp absoluut de moeite waard maakt. Het ligt in de Bommelerwaard, wat wordt aangeduid als een rivierkleigebied. De regio wordt gekenmerkt door grootschalige tuinbouwbedrijven en weilanden en daarnaast is er ook veel industrie ten zuidwesten van het dorp. De prachtige ligging; grenzend aan de polder en dichtbij de rivier de Maas, zijn de perfecte toevoeging aan het dorp dat onder de rook van Kerkdriel een ideale thuisbasis vormt.