Hedel: de plek waar het fijn wonen is onder de rook van de stad

Hedel is vanwege de ideale ligging pal naast de A2 en de A59 erg populair en ook wanneer je niet over een auto beschikt, is het nabijgelegen ‘s-Hertogenbosch uitstekend bereikbaar. Er zijn vier buslijnen van en naar Hedel, waarvan twee naar Den Bosch, en de BBA verzorgt nog altijd een buurtbuslijn door Hedel.

Dichtbij de stad
In Den Bosch ontbreekt het je aan niets. De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant beschikt over een gezellige binnenstad met tal van terrasjes, winkels en allerlei andere voorzieningen zoals een bioscoop, een zwembad en een treinstation. In de binnenstad zelf zijn diverse culturele hoogtepunten zoals de Sint-Janskathedraal te vinden en ook op sportief gebied is Den Bosch met een hockeyvereniging, meerdere voetbalverenigingen, een rugbyclub en turncentrum Flik-Flak een verademing. Daarnaast is een breder aanbod qua festivals en evenementen in de buurt van Hedel haast ondenkbaar.

Ook wanneer je in je eigen dorp terecht wilt, is Hedel een ideale woonplaats. Want ondanks het feit dat het dichtbij ’s-Hertogenbosch ligt, is de tweede kern qua grootte in de gemeente Maasdriel zelf ook meer dan de moeite waard. Onder andere door de invloeden van Den Bosch is Hedel de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Daardoor heeft het dorp zelf ook een breed aanbod aan diverse voorzieningen te bieden. Drie supermarkten, drie basisscholen, sportvoorzieningen, een café/pension, een slijterij, een bakker, een kapper; het is allemaal aanwezig. Bovendien heeft Hedel een goed centrum waar de voorzieningen dicht bij elkaar zitten. Wel zo praktisch.

Ondanks de groei in de voorbije jaren is het dorpse karakter altijd behouden gebleven. Gelegen aan de rivier de Maas, tegenover 's-Hertogenbosch en Bokhoven, is het heerlijk toeven in Hedel.

Een evenement dat landelijke bekendheid geniet, is de jaarlijks terugkerende Hedelse Paardenmarkt. Deze vindt iedere eerste maandag na 1 november (Allerheiligen) plaats en is een van de grootste van Europa. De Hedelse Paardenmarkt bestaat al sinds 1719 en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers uit het hele land en nabijgelegen landen naar het dorp.

Een dorp dat bruist, maar tegelijkertijd rust biedt; Hedel heeft het beste van twee werelden.