Kerkdriel: een groot dorp met stadse allure

Kerkdriel is binnen de gemeente Maasdriel de grootste kern met ook de meeste voorzieningen. Het staat bekend als een fijne plaats om te wonen en dat komt mede door een uitstekend voorzieningenpeil. Zo beschikt het dorp over een apotheek, een bakker, meerdere supermarkten, een drogisterij, een bank, een boekenwinkel en vele andere gemakken. Daarnaast is ‘Delkant’, het nieuwe winkelcentrum, één van de redenen dat het ‘grote dorp’ extra populair is geworden bij Kerkdrielenaren en inwoners uit omliggende dorpen. De vele nieuwbouw in het dorp draagt daar ook haar steentje aan bij. Voor woningzoekenden is er een uitgebreid aanbod van bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Voor ieder wat wils!

Levendig centrum en activiteiten
Ook het gezellige centrum met veel horeca draagt daaraan bij. Vooral op het Mgr. Zwijsenplein, dat het hart van Kerkdriel vormt, is het mogelijk om bij één van de vele horecagelegenheden of terrasjes tot rust te komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gezelligheid en sfeer twee belangrijke pijlers vormen binnen de Kerkdrielse gemeenschap.

Tweemaal per jaar staat Kerkdriel in het middelpunt van de belangstelling. In februari wordt het grote dorp omgedoopt tot ‘Teskesdurp’ en barst het carnavalsfeest in alle hevigheid los. Vanuit alle kernen in de gemeente Maasdriel en omstreken, weten feestgangers het dorp te vinden. Daarnaast is de kermis het grote hoogtepunt voor de inwoners van Kerkdriel en omliggende dorpen en steden. De sfeer is tijdens het jaarlijks terugkerende evenement in de zomerperiode doorgaans uitstekend. Na de kermis, die ruim opgezet is en is uitgegroeid tot een begrip in de regio, kijkt men in Kerkdriel en omstreken alweer uit naar carnaval.

Ondernemend dorp
De gemiddelde inwoner van Kerkdriel is bekend om zijn ondernemerschap. Dat getuigt wel van de vele bedrijven en verenigingen die het dorp rijk is. Zwemvereniging Kerkdriel is een zwemvereniging die traint in de Kreek, het multifunctionele centrum waarover Kerkdriel eveneens beschikt. Ook een voetbalvereniging, een basketbalclub, een badmintonvereniging, een tennisvereniging en een golfclub nemen een belangrijke plaats in, in de Kerkdrielse gemeenschap.

Het mooie van de Gelderse plaats is het grote verschil tussen de verschillende typen woningen. Je kunt er zowel dijkwoningen en villa’s kopen, maar ook een vrijstaande woning op een groot perceel behoort tot de vele mogelijkheden. Er is vrij veel nieuwbouw, maar ook zijn in Kerkdriel nog de nodige oude woningen te vinden. Kerkdriel is extra compleet door recreatiegebied De Zandmeren, een eigen haven (gebied), een 9-holes golfbaan.

Kortom; alle voorzieningen die je van een groot dorp mag verwachten.